Deze koolhydraat arme keto gehaktballen zet je super snel op tafel en zijn lekker voor de hele familie. Lekker voor bij het avondeten als bijgerecht.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15min
Bereidingstijd 20min
Totale tijd 35min
Porties 4porties
Ingrediƫnten
450gram rundergehakt
2teentjesknoflookfijngehakt
100gram mozzarella gescheurd
20gramverse peterseliefijngehakt
1eigeklopt
40gramparmezaanse kaasgeraspt
1theelepelzout
1/2theelepelpeper
2eetlepelsolijfolieextra vierge
Voor de saus
1uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
1bliktomatenblokjes400 g
1theelepeloregano
Instructies
Meng in een grote kom de rundvlees, knoflook, mozzarella, parmezaanse kaas, peterselie, ei, zout en peper. Vorm er 16 gehaktballen van.
Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze 10 minuten, af en toe draaiend, tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal uit de koekenpan en leg op een bord met keukenpapier.
Bak de ui 5 minuten totdat ze glazig worden in dezelfde pan. Voeg knoflook toe en kook tot geurig, nog 1 minuut. Voeg de tomaten en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gehaktballen weer toe aan de koekenpan, dek af en laat sudderen tot de saus is ingedikt, ongeveer 15 minuten. Garneer voor het serveren met parmezaanse kaas.