Keto dieet » Keto dieet recepten » Keto gehaktballen recept

Keto gehaktballen recept

Extra kaas houdt deze malse keto gehaktballen perfect bij elkaar zonder enige vorm van meel. Perfect als doordeweeks diner voor de hele familie en je hebt genoeg tijd over om een Keto Cheesecake als toetje te maken! We gebruiken rundergehakt in deze gehaktballen, maar ze werken ook goed met andere soorten gehakt, zoals kipgehakt of half-om-half gehakt. Raak ze zo min mogelijk aan om ze extra mals te maken. Net als een cake: hoe meer je mixt en knoeit met gehaktballen, hoe taaier ze worden! Maak je handen een beetje nat om te voorkomen dat ze aan je handen blijven plakken.

Naar recept gaan

Keto gehaktballen

Wat voor vlees gebruik je voor keto gehaktballen?

Gehaktballen kun je maken van rund-, varken- of half-om-half gehakt. In varkensgehakt zitten net wat meer vetten maar verder verschilt het qua voedingswaarde weinig. Kies vooral voor wat je lekker vindt. Als je het gehakt koopt in de supermarkt, let er dan goed op of er geen suiker aan is toegevoegd. Wil je de beste kwaliteit gehakt? Ga dan naar de slager.

keto gehaktballen

Keto gehaktballen

Recept afdrukken
Deze koolhydraat arme keto gehaktballen zet je super snel op tafel en zijn lekker voor de hele familie. Lekker voor bij het avondeten als bijgerecht.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Porties 4 porties

Ingrediënten

  • 450 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gram mozzarella gescheurd
  • 20 gram verse peterselie fijngehakt
  • 1 ei geklopt
  • 40 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Voor de saus

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  • Meng in een grote kom de rundvlees, knoflook, mozzarella, parmezaanse kaas, peterselie, ei, zout en peper. Vorm er 16 gehaktballen van.
  • Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze 10 minuten, af en toe draaiend, tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal uit de koekenpan en leg op een bord met keukenpapier.
  • Bak de ui 5 minuten totdat ze glazig worden in dezelfde pan. Voeg knoflook toe en kook tot geurig, nog 1 minuut. Voeg de tomaten en oregano toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gehaktballen weer toe aan de koekenpan, dek af en laat sudderen tot de saus is ingedikt, ongeveer 15 minuten. Garneer voor het serveren met parmezaanse kaas.