De keto monchoutaart is een heerlijk, koolhydraatarm alternatief voor de traditionele monchoutaart. Deze traktatie bestaat uit een bodem van amandelmeel, roomboter en erythritol, een romige vulling van slagroom, roomkaas en vanille, en een topping van verse of bevroren bessen. Het recept is eenvoudig te bereiden, geschikt voor 12 personen en biedt tal van variatiemogelijkheden. Geniet van deze onweerstaanbare, keto-vriendelijke lekkernij zonder schuldgevoel!
Gang Gebak
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 30min
Opstijven in de koelkast 3uur
Totale tijd 3uur30min
Porties 12porties
calorieën 345
Equipment
1 Springvorm 20-24 cm doorsnede
1 Mengkom
1 Spatel
1 Elektrische mixer
1 Steelpannetje
1 Blender of staafxer
Ingrediënten
200gramamandelmeel
100 gram gesmolten roomboter
50 gramerythritolof andere zoetstof
1snufjezout
400mlslagroom
200gramroomkaas
1theelepelvannilie-extract
10gramgelatinepoeder
200mlwater
300gramverse of bevroren bessen
Instructies
Begin met het creëren van de basis van je toekomstige kunstwerk: meng het amandelmeel, gesmolten roomboter, erythritol en een snufje zout in een kom. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm (20-24 cm doorsnede) en druk het goed aan. Zet de vorm vervolgens in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
Klop ondertussen de slagroom stijf en meng het vervolgens met de roomkaas en het vanille-extract. Dit mengsel vormt het fluweelzachte en romige hart van de keto monchoutaart.
In een kleine pan, los de gelatine op in 200 ml water en laat het even afkoelen. Voeg de gelatine vervolgens toe aan het roomkaasmengsel en roer alles goed door.
Schenk het roomkaasmengsel over de inmiddels stevige bodem en strijk het glad. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Terwijl de taart opstijft, maak je een heerlijke bessenlaag. Pureer de verse of ontdooide bessen en verwarm ze eventueel met wat erythritol als je extra zoetheid wenst. Laat dit mengsel afkoelen en verdeel het vervolgens over de opgesteven taart.