Keto dieet » Keto dieet recepten » Keto tussendoortjes » 4 x de lekkerste keto koekjes recepten

4 x de lekkerste keto koekjes recepten

Soms kan afvallen frustrerend zijn, vooral als je alles al hebt geprobeerd en het gewoon niet lijkt te werken. Het kan ook zijn dat je het gevoel hebt dat je al het plezier in het eten verliest en dat je jezelf moet beroven van heerlijke snacks om je dieet te kunnen volgen.

Maar gelukkig is er een manier om zowel te genieten van lekkere snacks als gewicht te verliezen. Het geheim? Het keto dieet. Als je niet bekend bent met het keto dieet, het is een voedingsplan dat je in staat stelt om vet te verbranden door het eten van weinig koolhydraten en veel gezonde vetten. En ja, dat betekent dat je nog steeds kunt genieten van heerlijke snacks zoals koekjes, zelfs als je op dieet bent!

Ik heb een paar keto koekjes recepten voor jullie samengesteld die niet alleen gezond zijn, maar ook heerlijk smaken. Deze recepten bevatten ingrediënten die rijk zijn aan gezonde vetten en weinig koolhydraten, waardoor ze perfect passen in je keto dieet schema.

Keto koekjes met amandelmeel

Laten we beginnen met het amandelmeelkoekjes recept. Voor dit recept heb je 200 gram amandelmeel, 50 gram zoetstof, 100 gram gesmolten boter en 1 ei nodig. Meng alle ingrediënten in een kom en vorm er vervolgens koekjes van. Bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden Celsius. Je zult versteld staan van de heerlijke smaak en de voedingswaarden: 189 calorieën, 18 gram vet, 2 gram koolhydraten en 4 gram eiwit per koekje.

Keto amandelmeel koekjes

Kokosmeel keto koekjes

Dan hebben we de kokosmeel koekjes. Voor deze koekjes heb je 50 gram kokosmeel, 50 gram gesmolten kokosolie, 50 gram zoetstof, 1 ei en een beetje vanille-extract nodig. Mix alle ingrediënten in een kom en vorm de koekjes. Bak ze 12-15 minuten op 175 graden Celsius. Deze koekjes hebben 77 calorieën, 7 gram vet, 1 gram koolhydraten en 2 gram eiwit per koekje.

kokosmeel keto koekjes recept

Chocolade keto-koekjes

Voor de chocoholics hebben we de chocolade keto-koekjes. Dit recept vraagt om 150 gram amandelmeel, 30 gram cacaopoeder, 1 theelepel bakpoeder, 50 gram zoetstof, 100 gram gesmolten boter en 1 ei. Meng alles in een kom en maak er koekjes van. Bak ze 10-12 minuten op 180 graden Celsius. Deze chocoladekoekjes bevatten 168 calorieën, 16 gram vet, 3 gram koolhydraten en 4 gram eiwit per koekje.

chocolade keto koekjes recept

Pindakaas koekjes

Last but not least hebben we de pindakaas koekjes. Hiervoor heb je 150 gram amandelmeel, 100 gram pindakaas, 50 gram zoetstof, 1 ei en een beetje vanille-extract nodig. Mix alles in een kom en maak er koekjes van. Bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180 graden Celsius. Deze koekjes bevatten 148 calorieën, 13 gram vet, 3 gram koolhydraten en 5 gram eiwit per koekje.

pindakaas keto koekjes recept

Dus, als je ooit zin hebt in iets lekkers en toch gezond, probeer dan deze keto koekjes recepten uit! Ze zijn niet alleen gemakkelijk te maken, maar ze zijn ook heerlijk en bevredigend. En het beste van alles? Je kunt ervan genieten zonder schuldgevoelens te hebben over je dieet. Eet smakelijk en laat me weten welke van deze recepten jouw favoriet is!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Hier vind je een overzicht van keto dieet recepten, maar we hebben ook specifieke ontbijt recepten of diner recepten.

Kun je zoetstoffen gebruiken in je keto koekjes recpten?

Ja, zoetstoffen kunnen worden toegevoegd aan keto koekjes als vervanging voor suiker. Zoetstoffen zoals erythritol, stevia, xylitol, en monk fruit zijn populaire keuzes bij het bakken van keto koekjes. Deze zoetstoffen hebben weinig tot geen koolhydraten en hebben geen invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor ze geschikt zijn voor het keto dieet.

Het is belangrijk om erop te letten dat sommige zoetstoffen in grote hoeveelheden een laxerend effect kunnen hebben en sommige een lichte nasmaak kunnen hebben. Dus het is aan te raden om een kleine hoeveelheid te gebruiken en te experimenteren met verschillende zoetstoffen om te zien welke het beste bij jouw smaak past.

Het gebruik van zoetstoffen is een geweldige manier om je keto koekjes zoet te maken zonder suiker en tegelijkertijd aan je dieetdoelen te voldoen. Onthoud echter dat, hoewel deze zoetstoffen weinig tot geen koolhydraten bevatten, het toevoegen van te veel van deze zoetstoffen aan je dieet niet de bedoeling is, omdat het nog steeds een hoog gehalte aan calorieën kan bevatten. Matiging is dus de sleutel!

Lees hier meer over keto en zoetstoffen.