Keto dieet » De beste keto supplementen en hulpmiddelen » De waarheid over keto dieet pillen

De waarheid over keto dieet pillen

Een keto of ketogeen dieet is een koolhydraatarm en vetrijk dieet waarmee je effectief vet kunt verbranden. Gedurende het dieet eet je veel minder koolhydraten. Daarnaast matig je de eiwitinname en verhoog je de vetinname. De verlaging van de inname van koolhydraten brengt je lichaam in een metabolische toestand die ketose wordt genoemd, waarbij vet uit je dieet en uit je lichaam wordt verbrand tot energie. Gesuggereerd wordt dat keto dieet pillen je helpen sneller in ketose te raken.

Bij ieder nieuw dieet dat geïntroduceerd wordt komen ook vele poedertjes en pillen op de markt. Fabrikanten doen je graag geloven dat de kilo’s eraf vliegen als je maar de juiste supplementen gebruikt, zoals keto pillen. Is dit echt zo en is het gezond? Op deze pagina geven we je het antwoord.

Een advertentie voor keto pillen

Wat zijn keto pillen?

Keto dieet pillen kun je eigenlijk zien als een verzamelnaam voor afslanksupplementen gericht op het keto dieet. Dit is iets anders dan exogene ketonen. De belofte van dit soort pillen is vaak dat:

 • Je sneller in ketose raakt
 • Je minder snel honger hebt
 • Je sneller vet gaat verbranden

Merken keto dieet pillen

Er zijn verschillende merken op de markt. Een paar bekende varianten zijn:

 • Keto plus pillen
 • Keto burn pillen
 • Keto viante
 • Keto Actives
 • Keto pro

Veel voorkomende ingrediënten

Alle merken verschillen iets van elkaar, maar veel voorkomende ingrediënten in keto pillen zijn:

 1. Magnesium
 2. Natrium
 3. Calcium
 4. Bètahydroxybutyraat
 5. Frambozen ketonen
 6. Cafeïne
 7. Guarana
 8. Groene thee

Een belangrijk ingrediënt om uit te lichten is bètahydroxybutyraat. Dit een onderdeel van de ketonen die vrij komen zodra je lichaam overgaat naar ketose. Dit is een chemische stof die door het lichaam wordt gemaakt om energie te leveren wanneer het onvoldoende over koolhydraten beschikt. Deze stof bevind zich dus van nature in je lichaam.

Supplementen met frambozen ketonen (ook wel raspberry ketone) wil je absoluut bij wegblijven, zie deze waarschuwing van Mens Health.

Magnesium, natrium en calcium kun je prima uit normale voeding halen, zelfs binnen een keto dieet. Hier lees je welke voeding dat is.

Guarana is te vergelijken met cafëine. Op groente thee en cafëine hoeven we eigenlijk niet eens verder in te gaan. Je kunt ook je dag beginnen met een lekker vers kopje koffie of thee ;).

De conclusie: werkt afvallen met keto pillen?

Tussen de regels door heb je hierboven denk ik al wel kunnen proeven dat wij keto dieet pillen afraden. Pillen en supplementen zijn geen vervanging voor een gezond en gevarieerd eetpatroon, wat zeker bij keto belangrijk is. Omdat je je eetschema namelijk zo omgooit, moet je er extra goed op letten dat je alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Allereerst moet je dit gewoon doen met voeding. De waarheid is: er bestaat geen wonderpil die je laat afvallen. Als dat zo was zouden er geen mensen meer rondlopen met overgewicht. Er is ook gewoon geen wetenschappelijk bewijs dat het wel zo is. Dus tot die tijd zeggen wij: doe liever niet. Investeer in plaats daarvan in een bewezen methode zoals de 50 dagen Keto Challenge!