Keto dieet » De beste keto supplementen en hulpmiddelen

De beste keto supplementen en hulpmiddelen

Zodra je begint met het keto dieet gooi je jouw voedingspatroon flink om en laat je bijna al het koolhydraatrijke voedsel staan. Het kan daarom lonen keto supplementen toe te voegen aan je dieet. Zo voorkom je een tekort aan belangrijke voedingsstoffen.

Ook kunnen deze supplementen helpen de nare bijeffecten van de keto griep te verlichten of je sportprestaties op pijl houden.

Dit zijn de beste keto supplementen en hulpmiddelen.

Zodra je begint met het keto dieet gooi je jouw voedingspatroon flink om en laat je bijna al het koolhydraatrijke voedsel staan. Het is daarom een goed idee om keto supplementen toe te voegen aan je dieet. Zo voorkom je een tekort aan belangrijke voedingsstoffen.

Belangrijk: probeer altijd alle essentiele voedingsstoffen uit natuurlijk voeding te halen voordat je begint aan supplementen. ‘supplement’ betekent niet voor niets letterlijk ‘aanvulling’.

Keto supplementen en hulpmiddelen

Magnesium

Magnesium geeft je energie, reguleert de bloedsuikerspiegel en ondersteunt je immuunsysteem.

Tijdens een ketogeen dieet is het moeilijk voldoende magnesium binnen te krijgen, aangezien veel magnesiumrijke voedingsmiddelen zoals bonen en fruit ook veel koolhydraten bevatten – en die schrap je juist.

Daarom kan het helpen om 200-400 mg magnesium per dag in te nemen als je een keto-dieet volgt.

Magnesium helpt spierkrampen, slaapproblemen en prikkelbaarheid te verminderen – allemaal symptomen die vaak optreden bij mensen die overstappen op keto.

Magnesium koop je bij Bol.com.

Naast magnesium als keto supplement vind je Magnesium ook terug in keto eten zoals:

  • Spinazie
  • Avocado
  • Snijbiet
  • Pompoenzaden
  • Makreel

MCT Olie

Medium chain triglyceride, ofwel MCT, is een populair keto supplement. MCT olie is onderdeel van de gezonde vetten en het deel van kokosolie dat vloeibaar blijft bij kamertemperatuur. Hierdoor is het makkelijk te gebruiken (in bijvoorbeeld een bulletproof koffie).

Het nemen van MCT-olie is aan te raden voor mensen die beginnen met het keto dieet, omdat je zo gemakkelijker aan de grote hoeveelheid vetten komt die je moet binnenkrijgen tijdens een keto dieet.

Het is ook aangetoond dat het gewichtsverlies bevordert en een verzadigd gevoel geeft, wat helpt bij het volhouden van keto.

Voeg een beetje MCT-olie toe aan een shake of smoothie of neem het gewoon in met een lepel. Raadpleeg de bijsluiter voor de aanbevolen hoeveelheid.

Wij raden deze MCT olie aan (link naar Bol.com).

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen binnen een gezond voedingspatroon.

Westerse diëten bevatten doorgaans meer omega-6-vetzuren (te vinden in voedingsmiddelen zoals plantaardige oliën en bewerkte voedingsmiddelen) en minder omega-3-vetzuren (aangetroffen in vette vis).

Deze onbalans kan ontstekingen in het lichaam bevorderen en is in verband gebracht met een toename van veel ontstekingsziekten.

Omega 3-vetzuren passen goed binnen een keto dieet omdat ze helpen een ​​gezonde omega-3 tot omega-6-verhouding te behouden bij het volgen van een vetrijk dieet.

Zalm, sardientjes en ansjovis bevatten omega 3-vetzuren en passen goed binnen een keto dieet.

Eet meer zalm, sardines en ansjovis om uw inname van omega-3-vetzuren te stimuleren door middel van ketovriendelijk voedsel.

Wij raden Lucovitaal Super Visolie Omega 3 aan als keto supplement.

Vitamine D

Vitamine D is voor iedereen van belang, ook voor mensen die een keto dieet volgen.

Mensen die een keto dieet volgens niet persé meer kans op een vitamine D-tekort. Maar aangezien een vitamine D-tekort tegenwoordig überhaupt veel voorkomt, is het aan te raden extra vitamine D te nemen.

Vitamine D is belangrijk voor veel lichaamsfuncties. Het stimuleert bijvoorbeeld de opname van calcium. Daarnaast versterkt Vitamine D het immuunsysteem, het reguleert celgroei, bevordert de gezondheid van de botten en vermindert de kans op onstekingen.

Spijsverteringsenzymen (of digestive enzymen)

Een veelvoorkomende klacht bij mensen die beginnen met keto is een verminderde spijsvertering. Dit wordt veroorzaakt door het het hoge vetgehalte van dit dieet (ongeveer 75%).

Ervaar je bij het starten met keto spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid, diarree of een opgeblazen gevoel? Dan kunnen spijsverteringsenzymen die problemen helpen oplossen.

Elektrolytsupplementen of mineraalrijk voedsel

Voldoende mineralen binnenkrijgen is vooral belangrijk voor mensen die net beginnen aan een keto dieet. In de eerste weken moet het lichaam zich aanpassen aan de lage hoeveelheid koolhydraten die het binnenkrijgt.

Dit gaat onder andere gepaard met vochtverlies.

Natrium, kalium en magnesium voorraden kunnen ook dalen, wat leidt tot symptomen van de keto-griep, zoals hoofdpijn, spierkrampen en vermoeidheid.

Natrium is belangrijk voor het regelen van de vochtbalans in het lichaam en dat vind je terug in zout. Kalium en magnesium vind je terug in bijvoorbeeld avocado, broccoli, noten en zaden.

Er zijn eventueel ook keto supplementen beschikbaar die natrium, kalium en magnesium bevatten.

Overige risico’s op voedingstekorten

Naast bovengenoemde, is het ook belangrijk om gedurende het dieet in de gaten te houden dat je geen tekort creëert aan:

  • Vitamine B1
  • Folium
  • Vitamine C
  • Ijzer
  • Vitamine E

Andere keto hulpmiddelen

Keto strips

Wil je afvallen met het keto dieet? Dan zul je in ketose moeten raken. Een van de manieren om te meten of je in optimale ketose bent is middels Keto strips (ook wel keto sticks genoemd). Wil je keto test strips kopen? Of wil je er eerst wat meer over te weten komen?

Hier vind je uitgebreide informatie over Keto Strips.

Keto dieet boeken

Tijdens het keto dieet moet je het overgrote deel van je koolhydraten schrappen. Dit betekent dat je ook creatief moet worden met koken. Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te verzinnen en zijn er voldoende goede Keto dieet boeken.