Keto strips

Wil je afvallen met het keto dieet? Dan zul je in ketose moeten raken. Ketose is een metabolische toestand waarin je lichaam vet als brandstof gebruikt in plaats van koolhydraten. Je raakt in ketose door de consumptie van koolhydraten aanzienlijk te verminderen. Hierdoor wordt de toevoer van glucose (suiker) door je lichaam, normaliter de belangrijkste energiebron, beperkt. Een van de manieren om te meten of je in optimale ketose bent is middels Keto strips (ook wel keto sticks genoemd). Wil je keto test strips kopen? Of wil je er eerst wat meer over te weten komen? Op deze pagina vind je alle antwoorden.

Hoe werken keto strips?

Als je wilt weten of je in ketose bent, zijn urinestrips een goedkope en gemakkelijke manier om erachter te komen. Ze zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met diabetes type 1 om te bepalen of ze een onmiddellijk risico lopen op diabetische ketoacidose, een mogelijk levensbedreigende aandoening.

Zo werken keto sticks:

De strips vervallen doorgaans binnen drie tot zes maanden na opening, dus houd er rekening mee hoe vaak u van plan bent ze te gebruiken (7).

Als u uw urineketonen van dag tot dag wilt controleren, houdt u zich voor de beste vergelijking aan een bepaald tijdstip, zoals ’s ochtends of enkele uren na uw laatste maaltijd van de dag (8).

Het proces van het gebruik van keto-strips ziet er als volgt uit:

 • Neem een urinemonster
 • Dompel het absorberende uiteinde van de strip een paar seconden in het monster
 • Wacht de aangegeven tijd die op de verpakking staat totdat de strip van kleur verandert
 • Vergelijk de strip met de kleurenkaart op de verpakking
  De kleur komt overeen met de concentratie ketonen in je urine, die kan variëren van geen ketonen tot hoge concentraties. Hoe donkerder de kleur, hoe meer ketonen er in je lichaam zitten

Vaak wordt mmol / L gebruikt als indicator voor ketose (aantal millimolen per liter, meeteenheid voor glucose):

 • Minder dan 0,5 mmol / L – normaal
 • Tussen 0,5-3 mmol / L – nutritionele ketose
 • Meer dan 3 mmol / L – hoge ketonen waardes
 • Meer dan 5 mmol / L – gevaarlijk hoog en indicatief voor ketoacidose

  Houd er rekening mee dat de waarden die op keto strips worden gebruikt, verschillen van die hierboven. Bij alle keto sticks wordt informatie geleverd over hoe de kleuren zich verhouden tot ketonen waardes.

De beste keto strips en waar te koop

Zodra je begint aan het keto dieet wil je natuurlijk nauwkeurig meten of jouw lichaam in ketose is. Keto strips en ketonentesten koop je voordelig bij Bol.com.