Keto dieet » Keto ontbijt recepten » Amandelmeel Keto Pannenkoekjes

Amandelmeel Keto Pannenkoekjes

Heb je zin in een heerlijk ontbijt, maar wil je niet afdwalen van je keto dieet? Probeer dan onze keto vriendelijke Amandelmeel Pannenkoekjes! Deze pannenkoekjes zijn rijk aan gezonde vetten en proteïnen en bevatten geen suiker of tarwe. Perfect om je dag mee te starten!

Naar recept gaan

Keto pannenkoeken serveertips

  • Serveer met een beetje roomboter en een scheutje suikervrije siroop of gezoete kokosschaafsel.
  • Voeg een beetje vers fruit zoals bessen toe voor een extra smaakbeleving en voedingsstoffen.
  • Probeer een schepje nootboter of een eetlepel gezonde noten voor extra smaak en voeding.

Voedingswaarde

Dit recept is voldoende voor ongeveer 2-3 personen. Dit zijn de voedingswaarde per portie van de keto vriendelijke amandelmeel pannenkoekjes:

  • Calorieën: 200-250
  • Koolhydraten: 3-4 gram
  • Vezels: 2-3 gram
  • Vetten: 18-20 gram
  • Eiwitten: 6-8 gram

Let op: deze voedingswaarden kunnen variëren afhankelijk van de precieze hoeveelheden.

Wat voor roomkaas gebruik je voor dit recept?

Voor dit recept kun je gebruik maken van roomkaas naar keuze. Het is belangrijk om een roomkaas te gebruiken die niet te zuur is, zodat de pannenkoeken niet te bitter worden. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Philadelphia of Alouette roomkaas.

keto pannenkoek

Amandelmeel Keto Pannenkoekjes

Recept afdrukken
Heb je zin in een heerlijk ontbijt, maar wil je niet afdwalen van je keto dieet? Probeer dan onze keto vriendelijke Amandelmeel Pannenkoekjes! Deze pannenkoekjes zijn rijk aan gezonde vetten en proteïnen en bevatten geen suiker of tarwe. Perfect om je dag mee te starten!
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Porties 3

Ingrediënten

  • 190 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 70 gram roomkaas
  • 50 ml amandelmelk
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

  • Verwarm een pan op medium hitte en doe een beetje boter in de pan.
  • Mix in een grote kom de amandelmeel, bakpoeder, zout en kaneel.
  • Voeg in een aparte kom de eieren, roomkaas, melk en vanille extract samen en roer goed.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en mix goed.
  • Giet wat beslag in de pan en bak totdat de onderkant goudbruin is, ongeveer 2-3 minuten. Draai de pannenkoek om en bak nog eens 2-3 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.